Това е първата биографична книга за Георги Дюлгеров. Снимка Архив Черноморие-бг

Това е първата биографична книга за Георги Дюлгеров. Снимка Архив Черноморие-бг

На 3-ти октомври в Бургас ще бъде премиерата на книгата "Биография на моите филми" на проф. Георги Дюлгеров. Уникалното издание включва истории и снимки от работния процес на всички игрални филми, създадени от именития режисьор с бургаски корен. За първи път досега феновете на киното ще могат да научат непознати неща, които са съпътствали създаването на някои от най-големите му филми, сред които "Мера според мера" и "Авантаж".

Премиерата на книгата "Биография на моите филми" е гвоздеят на XVIII-то издание на "София филм фест на брега". Заради корона вируса и извънредното положение, премиерата на първата биографична книга на Дюлгеров, която трябваше да се състои през март по време на фестивала, се отложи за октомври. Както пръв писа сайт "Черноморие", книгата трябваше да бъде представена в родния град на режисьора, който е и почетен гражданин на Бургас

Тазгодишното издание на "София филм фест на брега", което е отложено от март, ще се проведе от 1-ви до 9-ти октомври. "Ще бъдат изпълнени всички санитарни изисквания. В залата на Общинското кино "АБ", което се помещава в театър "Адриана Будевска", ще влязат 30% от зрителите. Ако до тогава бъде вдигната забраната, салонът ще бъде пълен със зрители", каза проф. Дюлгеров.

От мартенската програма на кино феста ще отпаднат част от филмите. Но в нея ще бъде включен "Петя на моята Петя". Той трябваше да бъде показан през април. Заради пандемията прожекцията беше отменена, както в София, така и в Бургас. Вече се знае, че лентата ще бъде излъчена в рамките на тазгодишното издание на "София филм фест на брега".