Работилницата е отворена за любители и професионалисти

Работилницата е отворена за любители и професионалисти

Бургас ще бъде домакин на танцова работилница с международно участие "City of dance/Град на танца" в периода 3-12 септември. Тя се организира от сдружение "Танц БГ" - танцова компания "Дюн". Програмата  включва 10 ателиета на български и международни танцови преподаватели, предназначени за танцьори от различни възрасти. Заниманията ще се провеждат в Младежки културен център – Бургас.

Танцовият маратон започва с мастърклас по класически балет с Милена Тодорова - преподавател в Национално училище за танцово изкуство - София и балетист в Софийска опера и балет.

В часовете по съвременен танц, младите танцьори ще имат възможност да изучават съвременна танцова техника, контактна импровизация, земни техники. Творческите ателиета в програмата на работилницата ще запознаят участниците с танцовата импровизация, изследване на движението и репертоар.

Преподаватели и ателиета в работилницата: контактна импровизация с Александра Сошникова и Сергей Головня - Молдова, Beyond technique - уъркшоп и мастърклас с Михаела Гривева - България-Ирландия, Атомо - Танцово ателие с театър "АТОМ" - Стефания Георгиева и Калина Георгиева - България, Съвременна танцова техника и хореографски проект с Александра Драгова - България, земни техники с Радослав Йорданов - България, Play импровизационно ателие с Елиза Кънчева - България, "Motion – Emotion" - уъркшоп с Цветина Матова - България и хип хоп  с Христо Андонов - България.

Гост-участници на събитието ще бъдат младите танцьори от танцова школа "Fantezia", Молдова.

На 9 септември програмата на работилницата предвижда съвместен концерт "City of dance" на участниците. Той ще се проведе от 19.00 ч. в Културен дом Бургас (бивш Културен дом на НХК б.р.).

Работилницата "City of dance/Град на танца" е отворена за участие на млади танцьори от 9 до 18 години и професионалисти над 18+ години. Записването зо участие продължава до 25 август.

Тя се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура".

Галерия