Музеят на ракията ще отвори врати в София през септември. Снимки Авторът

Музеят на ракията ще отвори врати в София през септември. Снимки Авторът

Презентират Музей на ракията и Музей на водката на "Wine and Spirits Fest Burgas", който започна днес в експозиционен център "Флора" Бургас. Фестивалът бе открит от кмета на Бургас Димитър Николов в присъствието на посетители и изложители. Два музея се представят на виненото изложение - Музеят на водката в Каварна и Музеят на ракията в София. В първия са представени над 1700 вида водки. Една много малка част от тях бяха изложени на щанда в експозиционния център. В Музея на ракията ще се представя ракията, която се произвежда, не само у нас. Окачва се той да отвори врати в София в началото на септември.

Малки бутикови изби и големи производители на вино участват в тазгодишното изложение, което се провежда до неделя включително. Посетителите срещу закупен билет за вход могат да дегустират всички вина, които са представени в двете зали, както и да закупят бутилка от питието, което най-много им е харесало.

Сред изложителите има изби от Оряхово, от Старо Оряхово, от Люляково, от Поморие, от Асеновград, от Мелник и от други региони в страната. На изложението се представя и избата в Мелник, в която е сниман телевизионния сериал "Вина". Снимките на втория сезон започват скоро.

Галерия