Презентират туризма на Балканите на "Вашата ваканция"

На изложбените щандове в Дома на "Лукойл Нефтохим" са представени туристически агенции, общините Бургас, Габрово, Трявна, Белоградчик, Несебър, Поморие, Приморско, Царево, Средец, Котел, Карнобат, професионални гимназии по туризъм в Бургас и Слънчев бряг, Колеж по туризъм, природен парк "Странджа", Регионален Бургаски музей.

 

В рамките на борсата се презентират фирми, предлагащи продукти и услуги за туризма. С щандове участват хотели, ресторанти и туроператори.

Турция е представена чрез щанд на област Одрин и сдружение "Декат" от Демиркьой. За първи път в туристическата борса има представители и на другата ни южна съседка – Гърция, префектура Еврос и хотел "Александър Бийч & спа" в Александруполис.

По време на "Вашата ваканция" се организира се и трудова борса, съвместно с Агенцията по заетостта, на която ще  се срещнат работодатели и кандидати за работа, с цел осигуряване на необходимия персонал за туристическия сезон. В съпътстващата програма на сцена пред  Дом на културата "Лукойл Нефтохим" се представят фолклорна група "Иглика" - Сарафово, мажоретен и танцов състав при ансамбъл "Миладина" към ОУ "Братя Миладинови" - Бургас , вокална група "Точно време", клуб "Сезони" и други.

В рамките на туристическата борса ще се  връчат сертификати на хотелите и консултантите, които участват в проект "Програма за устойчиво развитие на предприятията в България", финансиран от UNIDO (Организация за индустриално развитие на Обединените нации).

Борсата се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация и е под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Областен управител на Област Бургас. В рамките на борсата ще се проведат срещи на представителите на туристическия бизнес и общините с представителите на МИЕТ и КЗП.