Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави на сцената президента Румен Радев. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави на сцената президента Румен Радев. Снимки Черноморие-бг

"Тук може по най-добрия начин да си взаимодействат общината, която има ясна визия за развитието на града с Вас гражданите, държавната власт, обществените организации и с бизнеса. Резултатите след години работа са налице. Днес в Бургас еднакво добре работят както тежката индустрия и транспорта, така и информационните технологии. Бургас се превърна не само в пример, Бургас задава стандарт и в образованието, и в здравеопазването, и в зелените политики, и в иновативните решения и грижата за възрастните, младите, хората със специални потребности. През всички тези години едно нещо остава неизменно. Това е свободният творчески дух на бургазлии. Бургас откакто се помним е и ще продължи да бъде град на поетите, художниците, артистите, музикантите. Бургас дава огромен принос не само към БВП, но и към българската култура", заяви президентът Румен Радев по време на концерта за включване на светлините на коледната елха в морския град. Той пристигна в Бургас от Тирана, където участва в среда на върха ЕС - Западни Балкани.

Идването на Румен Радев бе обявено от пресцентъра на президенството буквално броени часове преди началото на празничния концерт, който традиционно е кулминация на празника на Бургас - Никулден. Президентът бе придружен от съпругата си Десислава Радева. Визитата му беше изненада и е броени дни, след като съпругата му бе в родния си Бургас, за да участва заедно с кмета Димитър Николов в отбелязване на празника на хората с увреждания. Посещението на Радев навръх празника на морския град идва и в една доста трудна политичска ситуация, в която преди два дни той връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа група ГЕРБ - СДС. Малко по-късно с остри думи президентът се обърна и към съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Ден по-късно бе в Бургас, градът който е витрина на ГЕРБ след успешното управление на Димитър Николов и екипа му. Вече 15 години една от водещите фигури в ГЕРБ (и бивш зам.-председател на партията) - кметът на Бургас управлява морския град и общината.

Николов заедно с президента Радев и областния управител Мария Нейкова се качиха на сцената на площад "Тройката", за да поздравят бургазлии за празника на техния град и преди да бъде направено обратното броене за включване на празничните светлини.

Галерия