Приемането ни в Шенген по суха е въпрос на време

Приемането ни в Шенген по суха е въпрос на време

Приемат България в Шенген и по суша до месец. След като страната ни влезе в Шенген по въздух и вода от 31-ви март, стана ясно че ще станем част и от сухопътното пространство до края на настоящия месец.

Новината определено ще зарадва най-вече собствениците на транспортни фирми, чиито автобуси и камиони прекосяват Европа по суша и продължават да висят на дълги опашки, за да бъдат обработени документите им. Явно страните - членки на Европейския съюз, които бяха категорично против влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство и допреди няколко месеца буквално блокираха приемането ни там, са променили решението си и напрага на предстоящите избори за Европейски парламент.

Тази новина определено ще зарадва мнозина, но... засега тя е просто една първоаприлска шега! Дори и в трудни моменти не бива да спираме да се шегуваме!

Честит 1-ви април на читателите на "Черноморие"!

П.с. "Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници ще се случи до края на годината", това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов вчера - 31-ви март по повод влизането на страната ни в Шенген по въздух и море!