Маркировката ще бъде положена другата седмица. Снимки Община Бургас

Маркировката ще бъде положена другата седмица. Снимки Община Бургас

Приключва основния ремонт на бургаската улица "Транспортна". Тя е цялостно преасфалтирана двустранно и движението на автомобили по нея вече се извършва безпрепятствено. Маркировката ще бъде положена другата седмица нощем, за да не се пречи на трафика. Преасфалтирано е и кръговото кръстовище при Траурния парк, където "Транспортна" свършва в долния си край. Остават дребни довършителни работи, които са извън платната, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Община Бургас благодари за търпението на своите жители и гости. Ремонтът на тази ключова улица беше продължителен, защото бе подменена и цялата ВиК мрежа под нея.

Дължината на улица "Транспортна" от кръговото при Траурния парк до магазин "Метро" е 3000 метра. Преасфалтирани са 14 300 м2 в едното и 12 720 м2 в другото платно. На мястото на стария е монтиран нов бордюр с дължина 2200 метра.

С проекта е изграден нов колектор на Изгревско дере до мола и изцяло нов дъждовен колектор в частта на магазин за хранителни стоки. Нов водопровод с канализационни отклонения има и в зоната на Траурния парк. Монтирани са 80 нови дъждоприемни решетки.

Галерия