Децата от Ронкали за първи път ще посетят Острова

Децата от Ронкали за първи път ще посетят Острова

Децата от сдружение "Детски център Ронкали" ще посетят остров "Света Анастасия" на 26-и юли. Те ще имат възможност да разгледат Острова, където ще стъпят за първи път. След прибирането им на суша в Бургас, ще ги чака обяд в ресторант "Нептун". Отново там, ще изгледат избран детски филм, на специална прожекция, организирана само за тях.

Сдружение "Детски център Ронкали" съществува от 1995 година като Дом за деца в риск. През 2009 година той променя статута си в Център за настаняване от семеен тип. Децата, част от "Ронкали" през годините, успешно завършват своето образование. Те имат постижения в различни области като спорт и култура.

Към момента сдружение "Детски център Ронкали" е дом на общо девет деца, лишени от родителска грижа. Те са на възраст от 6 до 17 години. На мероприятията на 26 юли ще ги придружават двама от техните педагози. За да имат децата спокойна учебна година, те ще получат и всичко, необходимо им за нея - пособия, раници и спортни обувки. Те, както и прожекцията, обядът и екскурзията до остров "Света Анастасия", споделена от децата като най-съкровено желание, ще бъдат организирани и осигурени изцяло с любезното съдействие на гранд хотел и СПА "Приморец" и ресторант "Нептун".

"Работим с екипа на гранд хотел и СПА "Приморец" изключително добре", заяви един от собствениците на ресторант "Нептун" Валентин Димитров. "Радваме се, че и този път обединихме усилия в името на обществена кауза. Надяваме се, че все повече и различни представители на бизнеса в Бургас ще стартират подобни инициативи в помощ на хора в нужда", допълни той.