Франк Кванте (вляво) и Диян Димов подписаха договора във фойаето на Магазия 1. Снимки Черноморие-бг

Франк Кванте (вляво) и Диян Димов подписаха договора във фойаето на Магазия 1. Снимки Черноморие-бг

Навръх празника на Бургас - Никулден ръководствата на "Пристанище Бургас" и "Летище Бургас" подписаха договор за сътрудничество. Подписи под документа сложиха Диян Димов - изпълнителен директор на пристанището и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт България".

С действията си ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанището и Летище - Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион. Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите; създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона; организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата си размениха макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас.

Галерия