Реорганизацията на движението ще бъде въведена на 8-ми април. Снимката е илюстративна

Реорганизацията на движението ще бъде въведена на 8-ми април. Снимката е илюстративна

Организацията на движението по магистрала "Тракия" в посока София при 350-тия км. се променя от 8-и до 22-ри април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е ремонт на фуги на две мостови съоръжения при река Айтоска и над жп прелез. За извършването на необходимите дейности ще бъде затворен участък от около 600 метра. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас, а скоростта в участъка ще е до 50 км/ч.

Ремонтните дейности на фугите на мостовите съоръжения са необходими, за да се осигури безопасността на движение през летните месеци, когато трафикът ще е много по-интензивен. През месец март бяха ремонтирани фугите на същите съоръжения в платното за Бургас.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.​​