Събитието ще се проведе на 21-ви февруари

Събитието ще се проведе на 21-ви февруари

Творби на скуптора Живко Седларски ще бъдат продадени на търг, а средствата ще бъдат за абитуриенти в нужда. Аукционът ще се проведе в гранд хотел и СПА "Приморец" и е част от благотворителната инициатива на асоциация "Бургас е надежда". Тя е насочена към абитуриентите на Бургас в затруднено положение. Целта е да бъдат събрани средства, за да могат завършващите тази година да посрещнат подобаващо своя празник и да продължат образованието си. Баготворителната вечер ще се състои на 21-ви февруари (четвъртък) и е с покани.

В помощ сбъдването на съвършения абитуриентски бал за бургаските деца откликват дизайнерски модни къщи, фирми, магазини за бижута и други.

Последните колекции на дизайнерите, подкрепящи каузата ще бъдат показани на блестящо ревю, част от благотворителната вечер в "Приморец". С разкошните тоалети ще дефилират родни красавици, сред които Вержиния Иванова "Мисис Бургас 2018" и  Теодора Мудева "Мис България 2018". Водещ на вечерта ще бъде шоуменът Драгомир Драганов, който също е съпричастен към благородната инициатива. За доброто настроение на гостите грижа ще има вокален ансамбъл "Фортисимо".

Благотворителен търг с уникални произведения на изкуството ще даде възможност на меценатите да покажат подкрепата си за каузата. Сред вещите, които ще бъдат част от аукциона са творби на популярния по света и у нас художник и скулптор Живко Седларски, който лично ще уважи събитието. Негови произведения са част от музеи, галерии и частни колекции в България, Франция, Швейцария, Германия. Програмата на вечерта включва и томбола с изискани подаръци.

Средствата акумулирани от явния търг, томболата и част от стойността на куверта ще бъдат предоставени изцяло в полза на бургаски абитуриенти, които имат амбицията, уменията, потенциала и желанието да продължат своето образование, но нямат възможност за това.