DSC_7319

DSC_7319

Проект за 50 000 лв. ще помага на 100 деца с церебрална парализа

М-Тел и фондация "Помощ за благотворителността в България". Те поставят началото на фонда, от който ще се финансират дейностите и който ще набира средства за разкриването и на други центрове в страната. Бургас не е избран случайно, тъй като в дом "Вяра, Надежда и Любов" работи Център за дневна грижа за деца със специални нужди от 1 до 7-годишна възраст; Център за седмична грижа за деца със специални нужди от 0 до 7-годишна възраст; Първата по рода си в Бургас, сензорна зала за сензорно стимулиране и релаксация за най-малките деца; Център за деца с аутизъм и хиперактивен синдром; Библиотека на играчките; Зали за музикална и арт терапия. Сега в дома ще се предлагат и специализирани услуги за деца с церебрална парализа.

По проекта, финансиран от М-Тел, ще работят трима рехабилитатори и един психолог. "Желанието ни е да разширим екипа и повече деца в бъдеще да могат да се ползват от тази услуга", каза директорът на дома д-р Пепа Ралчева.DSC_7336

В Бургас има 900 деца с различни увреждания. По официални данни около 500 са семействата, в които има дете с церебрална парализа.

Средства за фонда ще се набират и чрез SMS изпратен на номер 1788 по дарителската сметка на мобилния оператор.

Галерия