През май проф. Иванов се върна, за да участва в концерта по случай юбилея на своята гимназията. Снимка Черноморие-бг

През май проф. Иванов се върна, за да участва в концерта по случай юбилея на своята гимназията. Снимка Черноморие-бг

Бургазлията проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова ще представят пред публиката на "Burgas International Film Festival" (BIFF) продуцирания от тях късометражен филм "Дълбоко усещане", за което "Черноморие" първи писа. Той влезе в Топ 5 на тазгодишните филмови награди "Оскар". Представянето е на 22-ри юли от 21.30 часа на открита сцена "Охлюва".

"Дълбоко усещане" разказва за среднощната среща на бездомен тийнейджър с възрастен незрящ и глух мъж. Уникалното в лентата е това, че наетият актьор в действителност има тези проблеми.

Проф. Илиян Иванов от 25 години живее в Ню Йорк, САЩ. Продължава да рисува и да свири. През май се прибра в родния Бургас за юбилея на английската гимназия, която е завършил. Сега се прибра отново и ще бъде гост на фестивала, на който ще завъртят продуцираната от него и съпругата му лента.

"Дълбоко усещане" вече има 15 награди от различни фестивали в България и чужбина.

"Burgas International Film Festival" се провежда от 16-ти до 23-ти юли в Бургас. Шестото му издание се организира от фондация "Модерат" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".