Музиката е другата страст на родения в Бургас проф. Илиян Иванов. Снимка Архив Черноморие-бг

Музиката е другата страст на родения в Бургас проф. Илиян Иванов. Снимка Архив Черноморие-бг

Професор Илиян Иванов ще представи първата си самостоятелна изложба в родния Бургас на 23-ти юни от 18.30 часа. Тя носи заглавието "На учителя с любов". Експозицията ще бъде подредена в изложбената зала на филиала на Националната художествена галерия в Магазия 1. Именитият доктор - психиатър ще покаже 6 платна - абстрактна живопис. Произведенията с размер 2 на 2.50 см и ще могат да се видят от всеки, посетил експозицията. За събитието в морския град професор Илиян Иванов идва от Ню Йорк, където от години живее и работи със съпругата си доктор Дана Проданова. Популярната лекарска двойка нашумя у нас и в света като продуценти на филма "Дълбоко усещане", който влезе в Топ 5 в категорията "Късометражни филми" за статуетката "Оскар", миналата година.

Както пръв писа сайт "Черноморие" Иванов - Проданова бяха и специални гости на Бургас, през юли м.г., когато бе прожектиран техния филм. Двамата бяха предложени и одобрени за "Почетни граждани на Бургас", на  6 декември 2021 г. Сега проф. Иванов идва сам без съпругата си.

А сега поводът проф. Илиян Иванов да дойде в Бургас е честването на 80-годишнината на неговия учител - режисьорът и драматург Симеон Димитров. След откриването на експозицията "На учителя с любов" Иванов ще зарадва своите съграждани с изпълнение на китара. Той от години се увлича по рок музиката, сподели за сайт "Черноморие" майката на професора Зорка Иванова. Още като дете Илиян се увлича по рисуването и актьорското майсторство. Тези две хобита му остават за цял живот. С изложбата "На учителя с любов" стартират юнските празници, посветени на юбилея на Димитров. Още две събития включва календара за отбелязването на годишнината на режисьора, драматурга и поета Симеон Димитров. На 24 юни в 18.30 ч. в зала "Тончо Русев" на Културен център НХК ще бъде прожектиран филма "Преобразяване или Как да не бъдеш друг" на Росен Петров. На 21-ви юни от 19.00 ч. в драматичен театър "Адриана Будевска" ще се играе моноспектакъла "Лазарица" на Стоян Памуков. Пиесата е от майстора на перото Йордан Радичков.