Проф. Светозар Бенчев (третият отляво надясно) наследи на поста досегашния директор на филиала на НХА доц. Димо Колибаров (вдясно). Снимка Архив Черноморие-бг

Проф. Светозар Бенчев (третият отляво надясно) наследи на поста досегашния директор на филиала на НХА доц. Димо Колибаров (вдясно). Снимка Архив Черноморие-бг

Проф. Светозар Бенчев поема филиала на Националната художествена академия в Бургас. Той встъпи официално в длъжност днес. Проф. Бенчев наследява на поста досегашния директор доц. Димо Колибаров. Предложението за новия директор е направено от проф. Георги Янков - ректор на НХА и е подкрепено от Академичния съвет.

Доц. Димо Колибаров бе начело на филиала в продължение на четири години, колкото е и мандата. Преди това беше заместник-директор на филиала. "Получих директорското място като наследство, след като тогавашния директор проф. Георги Янков бе избран за ректор на НХА. Изживях удоволствието чрез административната работа да направя нещо за другите. Удовлетворен съм от това, което оставям, независимо от трудните години, които имах начело на филиала", каза пред "Черноморие" доц. Димо Колибаров. Той е поздравил днес приемника си - проф. Светозар Бенчев.

Новият директор от своя страна има амбицията да надгради постигнатото до момента и да превърне филиала в най-успешното висше учебно заведение в Бургас и региона. "Имам много идеи, които се надявам да реализираме. Чудесно ще балансирам между административната работа и творческия процес. В Бургас винаги се чувствам много по-вдъхновен", призна проф. Светозар Бенчев. Въпреки новата длъжност, той няма да спре да преподава и на студентите си в София.