Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави проф. Светозар Бенчев на откриването на изложбата му. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави проф. Светозар Бенчев на откриването на изложбата му. Снимки Черноморие-бг

Проф. Светозар Бенчев провокира с магнетична изложба в родния Бургас. Той избра изложбената зала на филиала на Националната художествена академия в Магазия 1, за да подреди "Морски чудовища и...". Експозицията се състои от два цикъла - първият е свързан с морските чудовища, а вторият - керамичните обекти.

Платната, които са обединени от мотото на изложбата, са рисувани по време на пандемията. Провокиран от случващото се, той посяга към платното, в което вплита и историите за морски чудовища. Както сам авторът призна, в изложбата има много недоизказани неща, но въобръжението на всеки зрител може да довърши историята.

"Морски чудовища и..." е подредена в залата на Академията, от която проф. Светозар Бенчев е част. Той е преподавател в катедра "Рисуване", дисциплина рисуване и е декан на Факултета за изящни изкуства в НХА.

На откриването на изложбата му дойдоха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Диана Саватева и Йорданка Ананиева, общинският съветник Иво Баев, приятели, ценители на изкуството.

Изложбата може да бъде разгледана до 21-ви септември.

Галерия