Директорът на ПГЕЕ Коста Папазов се хвана на хорото заедно с учениците. Снимки Лина Главинова

Директорът на ПГЕЕ Коста Папазов се хвана на хорото заедно с учениците. Снимки Лина Главинова

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" стана фаворит в инициативата "Розите на България". 130-те ученици на гимназията заедно със своя директор Коста Папазов и своите учители се хванаха на масовото хоро. Облечени в национални български носии и цветни тениски с логото на ПГЕЕ "Константин Фтинов", те заеха централно място на площад "Атанас Сиреков".

"Бургас е с най-голямато масово участие в инициативата "Розите на България", организирана от Министерството на образованието и науката. Тази инициатива е в подкрепа на българските училища в чужбина", с тези думи се обърна към участниците в масовото хоро инж. Виолета Илиева, началник на Регионално упавление на образованието в морския град.

В продължение на 12 минути участниците играха право хоро под звуците на "Празнична сюита". Общо 94 бургаски училища се включиха днес в "Розите на България". Освен на централния градски площад "Атанас Сиреков", хора се виеха в дворовете на много бургаски училища. Възпитаниците на средно училище "Св. св. Кирил и Методий" се включиха в инициативата "Розите на България". Те не изневериха на традицията и тропнаха хорца на едноменния градски площад, носещ името на техния  патрон - двамата солунски братя Кирил и Методий.

Галерия