Професия лъжец е спектакъл за възрастни

Професия лъжец е спектакъл за възрастни

"Професия лъжец" ще има своята бургаска премиера на 13-и февруари. Спектакълът на режисьора Теди Москов гостува в морския град по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Представлението не се препоръчва за лица до 16 години.
Сценарият, сценография и режисура са на Стефан (Теди) Москов, костюмите - на Свила Величкова, музиката - на Подпуро Цитати. 
В ролите: Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева, Веселина Калчева.
"Всичко започна, след като прочетох "Джелсомино в страната на лъжците" от Джани Родари. Ето какво: Миналото ни все се премълчава, а пък премълчаното лесно може да се преиначи. Предлагам друга гледна точка към известни исторически събития, както и на мен историята на социализЪма предлагаше своята, нещо като реванш... Историята ни се гради изцяло на предположения. Или лъжи. Защото ние нямаме летописци, освен за лошото. "Народът на Тангра не обича някой да се извиси над другите. Окача го на дърво да си говори с боговете!" (приблизителен цитат на арабски пътешественик).
Опитал съм се да поднеса една театрална и забавна гледна точка към двояките неща от историята ни, като смея да предполагам съм намерил най-подходящата форма за това. Провокиран съм от "Хумористична история на българите" от Райко Алексиев, като се надявам да не пострадам като него от това", споделя за "Професия лъжец" Теди Москов.
Това е спектакъл за възрастни. В залата не допуска присъствието на лица под 16 години!

Билети се продават на касата на НХК. Представлението е на 13-и февруари, вторник, от 19.00 часа.