Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) връчи на проф. Илиян Иванов званието Почетен гражданин на Бургас. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) връчи на проф. Илиян Иванов званието Почетен гражданин на Бургас. Снимки Черноморие-бг

Професор Илиян Иванов се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Именитият бургазлия, отново е в родния си град по повод изложбата "На учителя с любов", посветена на режисьора, драматург и писател Симеон Димитров. Въпреки големите си ангажименти, Иванов не отказа да види градоначалника. Поводът бе да получи отличието "Почетен гражданин на Бургас", с което той е неговата съпруга Дана Проданова бяха отличени с решение на Общинския съвет навръх празника на Бургас 6-ти декември 2021 година. Тогава те не можаха да присъстват, за да получат лично званията си. 

Както първи писа сайт "Черноморие", техният филм "Дълбоко усещане" бе номиниран в топ 5 за наградите "Оскар" през 2021 година. Освен големите отличия за САЩ, проф. Илиян Иванов ще отнесе и нови  книги, чийто автори са бургаски писатели и поети, както и последния брой на литературен алманах "Бургас".

В днешната едночасова среща с проф. Илиян Иванов, кметът Николов обсъди проекта за изграждаане на детска болница в морския град, както и проблемите с психичното здраве на българските деца. От своя страна проф. Иванов обеща да съдейства за показване на американски филми в бъдещите издания на кино фестивалите в Бургас.

Празникът на Симеон Димитров събра съученици от Иван Вазов

Галерия