Ремонтните дейности започнаха днес и ще продължат до средата на май. Снимки Община Бургас

Ремонтните дейности започнаха днес и ще продължат до средата на май. Снимки Община Бургас

Променят движението в Бургас, заради ремонта на булевард "проф. Яким Якимов", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Булевардът е част от южния обход на Бургас. Той има важната задача да служи за изнасяне на транзитния поток автомобили извън центъра на града, насочвайки го към новия пътен възел "Запад" и цялостно реконструираната улица "Крайезерна". Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то не само през лятото, тъй като ежегодно по него минават тежкотоварни автомобили.

Община Бургас успя да осигури необходимото финансиране и стартира мащабен ремонт на булевард "Проф. Яким Якимов". Целта е движението по него да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно. Предстои подмяна на амортизираното старо с ново асфалтово покритие, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление. В проекта е заложено и обособяването на допълнителна лента за дясно движение от булевард "Проф. Яким Якимов" към булевард "Стефан Стамболов".

Намерението на Общината е строителните дейности да бъдат изпълнени до началото на юни, когато започва същинският летен сезон с хилядите автомобили, пътуващи към Бургас и морето ежедневно.

За периода от 12-ти март до приключване на ремонтните дейности на 15-ти май ще бъде въведена временна организация на движението в района. Поетапно ще бъдат затваряни ляво и дясно пътно платно с активно ползване за движение на пътните превозни средства и на локалното пътно платно до комплекс "П.Р. Славейков". От съображения за сигурност, в платното за движение от пътен възел "Надгарови коловози" в посока  кръстовище с кръгово движение, образувано от булевард "Проф. Яким Якимов" с булевард "Стефан Стамболов" и улица "Транспортна", се въвежда забрана за преминаване  на товарни автомобили над 10 тона за посочения период.

По време на ремонтните дейности, като алтернативните маршрути за товарни автомобили водачите могат да ползват следните обходи:

- улица "Одрин", път III-9008, път BGS-1030, път III-6008 посока път I-6 "София-Бургас";

- улица "Крайезерна", булевард "Тодор Александров", булевард "Захари Стоянов",  разклон квартал "Горно Езерово", път III-7909, път III-5392, път III-6008 посока АМ "Тракия".

Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство и призовава шофьорите да бъдат внимателни на пътя!

Галерия