Дигитална раница е нова платформа на МОН, която предлага серия от възможности. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Дигитална раница е нова платформа на МОН, която предлага серия от възможности. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Интегриране на нова образователна платформа "Дигитална раница" на Министерството на образованието и науката бе представена на среща с учителите на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". На нея бяха представени възможностите, които предлага електронната платформа – достъп до неограничен брой образователни ресурси по всички предметни области, до виртуални класни стаи, показаха се начини за изработване на авторски електронни уроци.

Платформата е предназначена както за учители, така и за ученици. Тя служи и като информационен портал за родители. Позволява им да следят обучителния процес на своите деца и до получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и заданията им за самостоятелна работа.

В часа на класа на 23-ти февруари учениците от гимназията бяха запознати със съдържанието на "Дигитална раница" и с ползите, които биха могли да получат от нея. В периода 27-28-ми февруари ще се проведат родителски срещи, на които родителите ще получат информация за възможностите на платформата и начините за достъп до електронното съдържание.

Галерия