Съветникът от СЕК Константин Бачийски (вдясно) се включи в Dogan Saray Beach Festival. Снимки Черноморие-бг

Съветникът от СЕК Константин Бачийски (вдясно) се включи в Dogan Saray Beach Festival. Снимки Черноморие-бг

Протестът в Бургас показа своите политически лица. Гражданското недоволство, което се организира от Асен Бонджев, днес се премести на плажната ивица в парк "Росенец" пред летните сараи на Ахмед Доган - почетен председател на ДПС. Десетина души се събраха в парка, за да се включат в инициативата "Dogan Saray Beach Festival". Сред тях бяха членове на "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ), както и зам.-председателят и настоящ общински съветник на партия "Средна европейска класа" - Константин Бачийски.

Според точка 5 от предварително обявените правила на фестивала, който се проведе днес, пише: "5. Присъствието е гражданско. Политически активни фигури могат да присъстват в качеството си на граждани. Присъстващите са изключително будни и образовани. Всякакви опити за извличане на политически дивиденти биха имали обратен ефект и непредвидена, мирна реакция от страна на присъстващите". Уточнението явно е излишно, защото членове на ОЗБГ не за първи път участват активно в протестите в Бургас, а съветникът Бачийски също се е появявал на тях. А в една от вечерите на гражданското недоволство бяха събирани подписи за отмяна на решение на ОбС, с което се променя статута на част от пътя, който води до сараите на Доган.

Съветникът Константин Бачийски сезира областния управител Вълчо Чолаков, слез решението на местния парлмент от сесията в края на април. Той организира и протест пред зала "Бойчо Брънзов", където се провеждат сесиите на ОбС - Бургас преди сесията в края на юли. Поводът бе докладната записка с искане за отмяна на въпросното решение, гласувано през април. В него това се включиха и членове на ОЗБГ, които бяха в листата за общински съветници на СЕК през есента на 2019 година. Пред залата бяха граждани, както и организаторът на протестите Асен Бонджев.

Галерия