Протестът срещу високите цени на горивата вече със сайт По думите им 20 март е подходящ ден варненци да се разходят пеша или с велосипед.

Всички заинтересовани от протеста могат да получат информация от сайта на организаторите www.gorivo.net, както и да изтеглят логото от там, за да популяризират идеята. Организаторите изтъкнаха пред медиите днес, че не искат никоя политическа партия или формация да се възползва от техните действия.

На 27 март ще се проведе ефективен национален протест. Предвиждат се блокади на различни отсечки по градовете. Очакваме да се включат повече хора, тъй като никакви мерки не се взимат реално, каза Стоянов. По думите му три или четири стотинки намаление не е от полза за крайния потребител. 

Организаторите вече имат разрешение от общината за протестни действия във Варна. Сборната точка ще бъде полигона на спирка Почивка, където ще се обяви маршрутът. 

Ще протестираме, докато не получим резултат, закани се Димов. По негови данни на 26 и 27 март, когато е обявен националният протест, една бензиностанция е декларирала, че ще намали цената на горивото с 25 стотинки. Това също е спекулация, тъй като акцията ще е само по време на шествието, коментира още Димов. Според Стоянов цената на дизела и бензина трябва да стане два лева.

Вероятно цените на горивата ще паднат значително и този протест е малко закъснял, коментира и областния управител на морската столица Данчо Симеонов, който уж случайно се оказа на мястото на пресконференцията на протестиращите. По думите му производителите вече са съобщили, че ще намалят цените, затова блокирането на основни точки от града е нецелесъобразно.

 

 

Днес+