Операцията се проведе на територията на Бургас. Снимка ОД на МВР

Операцията се проведе на територията на Бургас. Снимка ОД на МВР

20 души са задържани в резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Образувани са девет бързи производства и три досъдебни производства. Служителите от участък "Победа" при Първо Районно управление в Бургас са задържали три лица - две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление в Бургас са задържали четирима, трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества  - метамфетамин и марихуана и един  - обявен за издирване за повдигане на обвинение. Проверени са 563 моторни превозни средства и 813 лица, като са установени 11 лица, обявени за издирване.

Проверени са над десет адреса, както и 156 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.