В акцията са участвали и служители на НАП - Бургас. Снимки ОД на МВР

В акцията са участвали и служители на НАП - Бургас. Снимки ОД на МВР

65 души и 50 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция, която се проведе днес на територията на общините Средец и Камено, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Сред проверените има 14-криминално проявени. В акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, отново се включиха служители от Териториална дирекция на Националната агенция за приходите – Бургас. В някои от проверени търговски обекти е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство, за което са съставени актове.

В хода на операцията се извършват проверки и на водачи на автомобили за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Спираните автомобили се проверяват за превозване на крадени вещи.

В село Равнец, община Бургас, е спрян товарен автомобил, без регистрационни табели, управляван от криминално проявен мъж. В каросерията на автомобила са превозвани павета, без документ за произход.

Припомняме, че при вчерашния етап на специализираната полицейска операция обхванала общините Айтос и Карнобат бе неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. В момент на производство на високорисково наркотично вещество - "пико" бе задържан 36-годишен криминално проявен бургазлия.

Галерия