Учениците на Таня Стоянова първи разгледаха изложбата. Снимки Лина Главинова

Учениците на Таня Стоянова първи разгледаха изложбата. Снимки Лина Главинова

Провокират ученици да снимат буквите от европейските азбуки, скрити в заобикалящата ни среда. Идеята е на Областна управа и на филиала на Националната художествена академия в морския град. Тя бе представена от зам.-областния управител на Бургас Севдалина Турманова и от директора на филиала на НХК - проф. Георги Янков на откриването на изложбата "Буквите говорят", която е подредена във фойаето на администрацията. Сред гостите на откриването бяха ученици от паралелките по изобразително изкуство с преподавател Таня Стоянова от бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий".

"Открийте буквите от азбуките на страните - членки на Европейския съюз, снимайте ги и ни ги изпратете. А проф. Янков ще отличи най-добрите, а техните автори ще получат награди", каза Севдалина Турманова.

"Буквите говорят" представя по нов начин буквите от българската азбука. Автори на творбите са бивши студенти на катедрата, която проф. Янков ръководи в НХА. Зрителите могат да видят буквите показани като част от заобикалящата ни среда. Изложбата ще гостува в Областна управа до края на месеца, а през 2019 година ще гостува в дом "Витгенщайн" във Виена, Австрия.

Галерия