Ники Илиев, Георг Киряков, Мартина Кондаклиева и Георги Костов дойдоха за предпремиерата на филма в Бургас. Снимки Авторът

Ники Илиев, Георг Киряков, Мартина Кондаклиева и Георги Костов дойдоха за предпремиерата на филма в Бургас. Снимки Авторът

"Пулсът на танца" отваря вратите към непознатата част на спортните и стандартни танци. Това е първият у нас филм, създаден за този спорт. Разказвайки историята на Мартина (Мартина Кондаклиева) и пътя по който минава заедно с нейния треньор Виктор (Георг Киряков), филмът дава възможност на зрителите да се докоснат до непознатата страна на иначе бляскавия спорт, както и до амбицията на родителите, която често пъти може да изиграе лоша шега на децата им.

Част от екипа на филма - Георг Киряков, Мартина Кондаклиева, Ники Илиев и режисьорът Георги Костов дойдоха в Бургас, за да се срещнат със зрителите, които гледаха двете предпремиерни прожекции в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. И Мартина, и Георги са свързани с танците. 10-годишното момиче играе почти автобиографична роля, тъй като от малка е в залата за танци. Георг пък е посветитил години от живота си на танците, а дипломирането му в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" му отваря вратите към киното. Той е и съсценарист на филма. Вълнението на актьора при срещата с бургаската публика бе двойно, тъй като той е родом от морския град.

"Пулсът на танца" се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас. Това е поредният филмов проект, който е заснет на ключови места в града. В конкретния случай действието започва в спортна зала "Младост", къде се провежда международния турнир по спортни танци. Екипът е снимал в залата по време на състезание, в което участват и танцови двойки от клуб "Бургас 1975". От клуба са давали ценни насоки при заснемането на филма. В него участват още Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Стан Яневски, Сара Драгулева.

Лентата ще има своята премиера в кината на 9-ти февруари.

Галерия