Пулсът на танца разказва вълнуващата история на едно момиче и неговата амбициозна майка

Пулсът на танца разказва вълнуващата история на едно момиче и неговата амбициозна майка

Филмът "Пулсът на танца" ще има две предпремиерни прожекции в Бургас на 1-ви февруари от 17.30 и 19.30 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК Бургас. След двете прожекции зрителите ще имат възможност да се срещнат с с част от екипа на филма -  Георг Киряков, Мартина Кондаклиева, Ники Илиев и режисьора Георги Костов.

"Пулсът на танца" е първият български филм, който разказва за живота на хората, посветили се на спортните танци. История от живия живот, която цели да провокира интереса към този спорт и да разкрие какво означава да познаваш тялото си и да имаш контрол над него.

В лентата участват още Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Стан Яневски, Сара Драгулева.

Режисьор е Георги Костов, който е и съсценарист заедно с актьора в главната роля – Георг Киряков. Талантливият Георг е бургазлия и от 5-годишен се занимава със спортни танци. Като професионален състезател, повече от 15 години участва в много национални и международни състезания и печели редица престижни награди.

Оператор е Емил Топузов. Във филма е използвана музика от последния албум на  Папи Ханс.

Историята се завърта около 10-годишната Мартина, която е състезателка по спортни танци, а амбициозната ѝ майка – бивша танцьорка, прави и невъзможното, за да я превърне в шампион на България. Трънливият път към победата отвежда момичето при Виктор – ексцентричен млад треньор, печелил вече шампионската титла, който преживява тежко раздялата с партньорката си. Двамата с Мартина успяват да си помогнат взаимно и да превъзмогнат проблемите. Всъщност и двамата влизат в киното с танц, но историята, която разказва филмът, е преди всичко за човешките взаимоотношения и за любовта, която можем да дадем на другия.

Първоначалната идея за създаването на филм, посветен на спортните танци, е на Георг Киряков, а концепцията за изработката му е на Юлия Порязова – майката на Мартина, която има клуб по спортни танци. В крайна сметка актьорът, който е възпитаник на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и е завършил последния клас на проф. Снежина Танковска, се заема с написването на сценария. Като съсценарист помага и режисьорът Георги Костов. Макар в един момент спортните танци да отстъпват място на актьорското майсторство и продуценството, Киряков им отдава заслуженото с историята, която пише. По думите на актьора и съсценарист филмът нaпoмня, чe цeлтa нa вceĸи eдин cпopт или paбoтa нe e пpecлeдвaнeтo нa ycпex. Cтpacттa в ycилиятa ca мнoгo пo-вaжни, a ycпexът идвa впocлeдcтвиe.

Mapтинa Koндaĸлиeвa e в глaвнaтa poля нa 10-гoдишнoто мoмичe. Tя e няĸoлĸoĸpaтнa peпyблиĸaнcĸa шaмпиoнĸa в cпopтнитe тaнци, печелила е eвpопeйcĸa ĸyпa и имa мнoгoĸpaтни пъpви мecтa нa мeждyнapoдни тypниpи. Ha 8 гoдини пeчeли "Mиc мини Бългapия", a cлeд 4 гoдини вeчe e нa гoлeмия eĸpaн. Bcъщнocт Mapтинa нямa aмбиции зa cпopтa – тя иcĸa дa cтaнe лeĸap или apxитeĸт, a cпopтът e нeйнo xoби.

Филмът ни пpeнacя в cвeтa нa cпopтнитe тaнци, ĸъдeтo пpeoблaдaвaт бляcъĸa, ĸpacoтaтa и възxищeниeтo. Ho ĸaĸтo вcичĸo дpyгo в чoвeшĸия cвят, в нeгo нe ca изĸлючeни и зaдĸyлиcнитe игpи. Жypитo нa cпopтнитe тaнци имa cвoитe тъмни тaйни, ĸъдeтo глacът нa пapитe щe oпpeдeли пoбeдитeля.

Продукцията е заснета с подкрепата на Община Бургас.

Галерия