Движението ще бъде пуснато към 16.00 часа днес. Снимки АПИ

Движението ще бъде пуснато към 16.00 часа днес. Снимки АПИ

Около 16.00 часa днес се очаква да бъде пуснато движението в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас. 4,7-километровата отсечка ще се експлоатира с въведена временна организация на движението до приемането на обекта с Акт 16 и издаване на Разрешение за ползване. Целта е улесняване на пътуването за предстоящите три почивни дни около Гергьовден, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 13-ти април, в навечерието на Възкресение Христово, бе пуснато движението в посока София. С изграждането на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася извън гр. Бургас, с което значително се повишава безопасността на движение и комфорта на пътуващите, като се намалява времето на пътуване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града ще намали и замърсяването в жилищните квартали.

Северният обходен път започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро, преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и завършва при 493-ти км на първокласния път. Отсечката е с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се осъществява чрез 4 пътни възли. Договорът за строителство е за 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да карат внимателно и да следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – 70 км/ч.  

Галерия