Първите бебета в Царево с подаръци от общината - директор на дирекция "Култура и образование". Най-малките жители на общината са - Ивайло от Царево и Златко от село Варвара.

Ивайло е първа рожба на Ирина и Драгомир. 27-годишната майка е арменка, харесва Царево и е щастлива, че ще отгледа сина си сред красотата и спокойствието на морския град. Освен на детето си тя ще посвети част от времето си да изучава български език и да се реализира в професията "дизайнер".

Новородените в общината през миналата година са 86, от тях 45 са момчета, 41 - момичета. Бумът на новородени е през 2007 г., тогава най-малките жители на общината се увеличават с още 116.

Кметът посети и филиала за спешна помощ в Царево. Общо 14 инцидентни раждания има медицинският екип през миналата година, 5 във филиала и 9 по време на транспортирането на родилки в Бургас. Бебетата са ображдани тук на място от екипа на Спешна помощ. "Понякога започват да раждат още с влизането. В такива случаи винаги търсим акушер-гинеколога д-р Емилия Якимова, която е редови екипен лекар на филиала и идва на добра вол", обяснява медицинската сестра Таня Георгиева.

От началото на тази година още 10 родилки са били транспортирани успешно до специализираното родилно заведение в областния център.