DSC_8464

DSC_8464

Първото частно училище "Бургас" отваря врати наесен

най-добрите преподаватели от града. Училището е в центъра на Бургас, на улица "Филип Кутев" №8, в непосредствена близост до Морската градина и тенис кортовете, които ще са на разположение на децата.

DSC_8472

Преди началото на първата учебна година за училището, то ще посрещне децата през лятото. Вече има записани за лятното школо. Тук малчуганите ще могат да спортуват - да играят тенис или да ходят на езда, ще се занивамат с изкуства и ще учат чужди езици. Месечната такса на лятното училище е 150 лева. Уроците по чужд език ще се заплащат допълнително и цената им е 5 лева на час. Желаещите ще могат да се възползват и от чуждоезиковото обучение в чужбина. Цената се определя от времето на престоя и страната, избрана от родителите. При сформиране на група с децата пътува и преподавател от училището.

На 15 септември в "Бургас" за първи път ще бие училищния звънец. Учениците ще прекрачат прага в униформи, които ще получат от школото при записването им. Обучението ще се извършва от 8.30 до 18.00 часа всеки делничен ден. Часовете ще са до обяд. Децата ще учат езици следобед, когато е предвидена и самоподготовката. От втори клас ще се изувача английски и руски. DSC_8498От четвърти ще бъде включен и трети западен език по избор - немски, френски, испански. Часовете по физическо възпитание ще се провеждат на тенис корта. Предвидени са и часове по плуване. От училището са сключили договор с община Бургас и ще използват спортната им база в комплекс "Изгрев", както и плувния басейн "Флора".DSC_8501

Сградата на училището е приспособена и за деца с увреждания. Специален асансьор дава възможност на детето да се изкачи до входната врата. Пропускателният режим ще бъде строг. Дете няма да може да напуска училището без разрешение и придружител. Мерките са сигурност ще гарантират спокойствието на децата и техните родители, сред които са и известни бургазлии като собственика на МБАЛ "Дева Мария" и общински съветник Семир Абумелих (на снимка №3). Специализираният транспорт на училището ще предоставя услугата от врата до врата. Училищният автобус ще минава и ще извозва децата от Несебър, Поморие, Минералните бани и Ветрен, където живеят вече записаните да учат тук.DSC_8499

Цената на таксата е 3000 евро, която може да се заплати наведнъж или на вноски, според желанието на родителя.

"Преценихме, че сумата е разумна, защото всеки един от нас харчи поне по 500 лева за уроци и за гледачки на месец. Вместо да губим време и нерви, децата ни могат да получат всичко тук, в училището", каза Христина Секлемова една от собственичките на училището. Идеята се родила в разговор между нея и приятелките й - съдружнички Златомира Карагеоргиева-Мострова и Фани Семерджиева. За да реализират идеята си обаче, на трите им се налага да почакат 2 години. Сега проектът им е факт и наесен ще заработи пълноценно.