Читалня Малкият принц бе открита преди десетина дни. Снимка Архив Черноморие-БГ

Читалня Малкият принц бе открита преди десетина дни. Снимка Архив Черноморие-БГ

Писателят Радослав Гизгинджиев ще гостува на Центъра за млади таланти и литературен клуб - читалня "Малкият принц" на 24-и март. Срещата ще започне в 12.00 часа в Центъра, който се намира на бургаския площад "Атанас Сиреков".

Авторът ще запознае присъстващите със своето творчество, ще разкаже откъде черпи вдъхновение и ще представи най-новия си роман "Повече от любов", който излезе от печат на 14-и февруари, като издаването му е съпътствано с концептуална фото изложба. Първият тираж е изчерпан за седмица.

Срещата ще протече под формата на уъркшоп-дискусия и всеки ще има възможността да разбере повече за тайните на творческото писане и да зададе вълнуващи го въпроси.

Радослав Гизгинджиев е млад творец, писател, публицист и общественик. Роден е в град Рудозем. Едва на 32 години, а вече има  зад гърба си много запомнящи се произведения.
Многолик и многопластов, той създава филми, пише драматургия и романи. Дебютът му в лигата на големите е екранизацията на разказа "Изпуснати думи" от Елин Пелин, където залага на опитни и познати актьори като Койна Русева, Георги Вачев, Анелия Ташева и други.

Първият му роман "Рай" излиза в края на 2012 година и вече преиздавана повече от пет пъти. Следва "Страници от Рая: Дневниците", а през 2015 година на пазара се появяват и продълженията на "Рай" - "Вратите - Рай II част" и "Пеперудите - Рай III част".

Освен писател, Радослав Гизгиндиежв е и сценарист и режисьор. Автор е на 5 моноспектакъла, изиграни от актьорите Петър Антонов, Симеон Вадов, Диана Димитрова ("Откраднат живот") и Йоко Захариев.

Галерия