Надписите са оставени в краищата и в средата на фасадата, която е боядисана преди 24 часа. Снимки Община Царево

Надписите са оставени в краищата и в средата на фасадата, която е боядисана преди 24 часа. Снимки Община Царево

По-малко от 24 часа след обновяването на прилежащите зони към морска сцена в Царево със специална фасадна боя те "осъмнаха" тази сутрин с черни надписи.

"Начинът на извършване на деянието говори за умисъл и злонамереност – в началото, по средата и в края на обновената стена са изрисувани грозни символи с цел да се компрометира извършената работа", коментираха от Община Царево в пост на официалната страница на администрацията в социалните мрежи.

Лятна сцена по график се обновява цялостно във връзка с предстоящите балове и изпращането на абитуриентите, а също така и с летния туристически сезон, и концертите, и събитията, които се провеждат на нея. Окосени са изцяло тревните площи, обновени са всички бетонни стени зад и около седящите места, извършва се ремонт и на дървената част на сцената.

"Подобни зловредни деяния са недопустими и са насочени не просто към усилията на Община Царево да осигури красив облик на общинския център и другите населени места, но са насочени и към желанието на местните хора за по-добър живот. Призоваваме органите на реда за цялостно и всеобхватно разследване", пише още в поста на Общината.

Галерия