DSC_8334

DSC_8334

Раздадоха 30 сертификата на доброволци в библиотеката

инициатива "Библиофилско лято 2017". Връчването на грамотите стана в Национален археологически резерват "Античен и средновековен Деултум - Дебелт". Лично директорката на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Мария Бенчева връчи сертификатите на 30-е доброволци, които в продължение на два месеца бяха част от инициативата "Библиофилско лято 2017". Сред наградените бяха Иван, Димитър, Христина, Виктория, Лора, Христина, Валерия...

"Огромно благодаря, че бяхте при нас това лято.DSC_8305 Радвам се, че се запознах с вас. Радвам се, че знаете къде е библиотеката, кой работи в нея", с тези топли думи се обърна към 30-е момичета и момчета Бенчева. Тя припомни на доброволците, че винаги са добре дошли в библиотека "Пейо Яворов". Пожела догодина броят на участниците в "Библиофилко лято" да се увеличава.

Инициативата се прави за втори път от Регионална библиотека "Пейо Яворов". Миналата година в нея се включилха18 момчета и момичета. По традиция сертификатите се връчват в Националния археологически резерват "Античен и средновековен Деултум - Дебелт". Така днес успоредно с церемонията по връчването им, участниците изслушаха изчерпателната лекция на уредничката на музея Дора Тодорова. Момичетата и момчетата разгледаха експонатите, наредени в стъклените витрини, проследяващи живота на траките, на легионите, населявали тези земи преди и след Христа.