Рецептата е бърза и лесна за приготвяне. Снимки Chef Димитър Боев

Рецептата е бърза и лесна за приготвяне. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Пиле фрикасе 
 

Необходими продукти

600 гр. пилешки гърди

120 гр. наденица

200 гр. лук

2 скилидки чесън

80 гр. брашно

40 гр. сушени домати

150 гр. гъби

350 гр. сметана

10 гр. оцет

 

50 гр. бяло вино

сол, пипер, мащерка, магданоз, дафинов лист

зехтин

за украса може да сложите и маслини

 

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парчета и ги запържете в тенджера или по-голяма касерола. Нарежете лука и чесъна на тънки ленти и прибавете към наденицата. След това добавете почистените, измити и нарязани на половина гъби. Нарежете пилешкото месо на ленти с дебелина 5 см., оваляйте го в брашно и го прибавете към наденицата и останалите продукти. Оставете всичко да се запържи добре, като пилешкото месо трябва да придобие златист цвят, след което добавете подправките без магданоза. Сипете оцета и виното и щом се изпарят, прибавете сметаната, след това и сушените домати. Прехвърлете съдържанието в тава, поставете във фурната и печете на 180 градуса за 15 минути. След като ястието е получило лека коричка го извадете и при сервиране поръчете отгоро с пресния накълцан магданоз.

Галерия