Представлението на Редки тъпанари е на 16-ти септември. Снимка Архив Черноморие-бг

Представлението на Редки тъпанари е на 16-ти септември. Снимка Архив Черноморие-бг

Спектакълът на Теди Москов "Редки тъпанари" се завръща в Бургас. Този път представлението ще се играе на сцената на Летния театър на 16-ти септември от 20.00 часа.

"Редки тъпанари" е криминална комедия по филма на Марио Моничели - "Неизвестни извършители". Тя е поставена от Теди Москов в русенския театър "Сава Огнянов" и се играе успешно вече четвърта година. В спектакъла участват Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме.

Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и "престъплението на века". Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.  Филмът на Моничели е от епохата на италианския  неореализъм и е номиниран за "Оскар" през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.

Спектакълът гостува в Бургас по покана на културна организация "Арт Меппомена". Билети се продават на каса "Часовника". Представлението ще се играе при 50% от капацитета на Летния театър и спазване на противоепидемичните мерки.