Съзвездие от актьори си партнира в Редки тъпанири

Съзвездие от актьори си партнира в Редки тъпанири

Спектакълът на Теди Москов - "Редки тъпанари" ще има своята втора премиера в Бургас. Датата е 20-и ноември от 19.00 часа в залата на НХК. Постановката ще бъде представена отново в морския град, заради големия зрителски интерес. Това провокира организаторите от културна организация "Арт Мелпомена" да поканят Теди Москов и актьорите през ноември в Бургас.

"Редки тъпанари" е криминална комедия по филма на Марио Моничели - "Неизвестни извършители". Тя е поставена от Теди Москов в русенския театър "Сава Огнянов". В спектакъла участват Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме.

Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и "престъплението на века". Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.  Филмът на Моничели е от епохата на италианския  неореализъм и е номиниран за "Оскар" през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.

Второто представление на "Редки тъпанари" е на 20-и ноември от 19.00 часа в залата на НХК. Билети продават на касата на НХК.

Галерия