В секциите се спазват противоепидемичните мерки. Снимки Даниела Божинова

В секциите се спазват противоепидемичните мерки. Снимки Даниела Божинова

Референдумът в Обзор е успешен, тъй като бе премината границата от 40% актовност. До 13.00 часа до избирателните секции в Обзор и останалите населени места, които участват в местното допитване са отишли 51,68% от имащите право на глас, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Несебър. Това 1129 от общо 2114 избиратели. Те трябва да отговорят на въпроса: "Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - град Обзор, села Баня, село Приселци, село Раковсково, село Емона, село Паницово, село Козница?".

Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива за наблюдение на местния референдум в Обзор разчита на деветима свои наблюдатели. Те следят за спазване на изборните правила и процедури. "Има висока активност. Това, което ми прави впечатление обаче е, че никъде досега не видях разлепен информационен лист, който кметът на Общината трябва да издаде съгласно чл. 34 от Закона за референдумите", коментира пред "Черноморие" Даниела Божинова - ръководител на екипа от наблюдатели на сдружението.

Въпреки струпването на много хора, в избирателните секции е направена организация, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. Влизането в секциите за гласуване става с носене на предпазна маска.

Изборният ден приключва в 19.00 часа.

След като бъдат преброени бюлетините с отговори "да" и "не" ще стане ясно и какво е желанието на жителите на Обзор и околноте населени места.

Галерия