Проф. д-р Христо Бозов се срещна и разговаря с проф. д-р Мариана Мурджева и заместниците й. Снимка университет Проф. д-р Асен Златаров

Проф. д-р Христо Бозов се срещна и разговаря с проф. д-р Мариана Мурджева и заместниците й. Снимка университет Проф. д-р Асен Златаров

Бургаският държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" и държавният Медицински университет в Пловдив ще си партнират. Сътрудничеството между двете учебни заведения ще бъде стимул за развитие и нови успехи за тях. Това стана ясно от срещата между ректорите на двата държавни университета.

Първото посещение на новоизбрания ректор на бургаския университет проф. д-р Христо Бозов бе именно в Пловдив. В срещата участваха ректорът на Медицинския университет - проф. д-р Мариана Мурджева и заместниците й - проф. д-р Ани Белчева и проф. Диляна Вичева. Домакините представиха най-значимите проекти и постижения на университета и благодариха на проф. Бозов, че е отишъл на място, за да обменят опит и идеи.

Ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" разказа за традициите и успехите на висшето училище, както и за интересите на студентите в активната кандидат-студентска кампания.

Проф. Бозов обърна внимание на големия интерес на бъдещи лекари и специалисти по здравни грижи към университета и възможността да се обучават парамедици IV степен.

И двамата ректори изразиха убеденост, че трябва да продължат сътрудничеството и да надграждат постигнатото.