По време на ремонта ще бъде въведена временна организация на движението. Снимка Община Варна

По време на ремонта ще бъде въведена временна организация на движението. Снимка Община Варна

Ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост започват в 08.00 часа на 18-ти юни, вторник, съобщиха от Община Варна. Дейностите ще започнат по източно платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас). 

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град. В район „Приморски" около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците „Селиолу", „Н. Геров", „М. Лазаров" и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район „Младост" също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. „Вяра". Една трета от рехабилитация в район „Вл. Варненчик" също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. „Цар Освободител", който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район „Одесос".

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. „Княз Борис I" преди кръговото на „Почивка" (посока от курортните комплекси към центъра на Варна).

На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. „Янаки Богданов". Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.