Проектът бе представен на обществено обсъждане. Снимка Архив Черноморие-бг

Проектът бе представен на обществено обсъждане. Снимка Архив Черноморие-бг

На 17-ти март, вторник, започват строителни дейности за реконструкция на бургаския булевард "Демокрация" с обособяване на трасе за бърза автобусна линия. От 10.00 часа ще бъде въведена временна организация на движението в участъка от ул. "Св. св. Кирил и Методий" до ул. "Цар Симеон I". Затваря се западното платно на булеварда, от страната на жилищните сгради. Запазва се движението по източното платно, еднопосочно, в посока ул. "24-ти черноморски пехотен полк". Строителните дейности ще продължат до 15-ти май 2020 г. Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство и препоръчва използването на обходни маршрути - "Сан Стефано" - "Гурко" - "Кирил и Методий".

Заради ремонта се налагат частични промени в маршрутите на някои линии в градския транспорт. До приключването му автобусите с номера 11, 15, Б11, Б12, както и автобусите по линия Поморие - Бургас ще използват обходно трасе от булевард "Демокрация" - улица "Гурко" - улица "Булаир".

За посочения период от време спирка "Ген. Гурко" в посока терминал "Юг" няма да бъде обслужвана. Ще бъде обособена временна спирка на уица. "Гурко", до оградата на Белодробната болница.

Проектът за ремонтни дейности бе представен за обществено обсъждане на 15-ти ноември миналата година.