Основен ремонт на улиците ще бъде извършен със средства от общинския бюджет. Снимка Община Варна

Основен ремонт на улиците ще бъде извършен със средства от общинския бюджет. Снимка Община Варна

Община Варна е подготвила проекти с издадени разрешения за строеж за основен ремонт на двете основни улици в селищното образувание „Добрева чешма“ – ул. „Зевс“ и ул. „Орфей“. Средствата са осигурени от общинския бюджет. За двата обекта има сключени договори с фирми изпълнители и открити строителни площадки за извършване на строително-ремонтните дейности, като по ул. „Орфей“ са започнали. Предстои стартиране на ремонта и на ул. „Зевс“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Проектът предвижда да бъде извършен основен ремонт на уличното платно,  реконструкция на водопровод, изграждане на пешеходни тротоари и поставяне на енергоефективно улично осветление.

СО Добрева чешма е селищното образование, за което са отпуснати най-много средства от бюджета на Община Варна от всички селищни образования.

През 2021 г. са осигурени 171 000 лв. за изграждане на техническа инфраструктура. С парите бе поставена трошенокаменна настилка по продължение на цялата ул. „Зевс“, по ул. „Орфей“ в обхват от ул. „Зевс“ до имот с ид. №10135.2042.40.