С церемония първа копка започна обновяването на пътя Царево - Лозенец. Снимки Община Царево

С церемония първа копка започна обновяването на пътя Царево - Лозенец. Снимки Община Царево

Ремонтират пътя Лозенец - Царево, ще има и велоалея. Церемонията "Първа копка" с водосвет бе извършена днес на място, с което бе дадено началото на ремонтните дейности. Пътят свързва Царево и Лозенец и минава през селищните образувания Арапя и Оазис.

"Започваме поредният основен ремонт на път от началото на мандата – на пътя и на мостовите съоръжения от Царево до Лозенец. Това е един изключително важен проект не само за града и за Лозенец, но и за Арапя, Оазис, както и прилежащите територии. По този начин ще осигурим едно комфортно пътуване на жителите и гостите, които посещават нашата община. Още от сега докато стартираме основния ремонт на пътя, работим и проектираме продължението на велосипедната и пешеходната алея от Арапя до Лозенец, за да свържем града и селото с пешеходна и велосипедна инфраструктура", заяви кметът на Община Царево Марин Киров.

Отец Йордан Петков благослови това начинание!

На първата копка присъстваха Таня Янчева - председател на Общински съвет - Царево, Мария Конярова - секретар на Общината, зам.-кметовете на Общината - Георги Стоянов и Денис Диханов, Женя Гандиева - кмет на село Лозенец, представители от фирмата-изпълнител и представители на техническия надзор.

Галерия