Кметът на Варна Иван Портних видя как вървят ремонтните дейности. Снимка Пресцентър Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних видя как вървят ремонтните дейности. Снимка Пресцентър Община Варна

Ремонт на три улици във Варна започна днес в присъствието на кмета Иван Портних. Първи копки бяха направени на ул. „Цар Борис III“ във Виница – в участъка от ул. „Св. Св. Константин и Елена“ до обръщача, на ул. „Студентска“ – в участъка от ул. „Мир“ до ул. „Дубровник“,  на „Ана Феликсова“ и кръстовището с бул. „Цар Освободител“. На място присъстваха Тодор Балабанов – председател на ОбС, Христо Иванов, зам.-кмет, Петя Проданова – кмет на район “Приморски“.

Обектите са от капиталовата програма на Община Варна, първият е на стойност около 2,12 млн. лв., вторият – 700 000 лв., а третият – около 1,25 млн. лв. „Ремонтът на ул. „Цар Борис III“ е втори етап – първият реализирахме миналата година. За хората във Виница това е много важна пътна артерия, която не е  ремонтирана откакто е изградена. След оправянето на настилките и изграждането на тротоари, след укрепване на мостовото съоръжение и оформянето на паркоместа, смятам, че това ще е една сериозна придобивка за Виница“, каза кметът Иван Портних.  Той допълни, че в момента върви проектиране и на парк в района. Теренът за обекта – 6 дка, общината получи от държавата. Площите ще бъдат превърнати в зона за отдих, спорт и развлечения.
Вторият обект – ул. „Студентска“, предвижда и цялостна подмяна на канализация и водопровод. „Сега започваме първия етап, а догодина ще завършим обекта.  От страната на училище „Черноризец Храбър“ – в което вече изградихме нова спортна площадка, ще ремонтираме тротоара, предстои и ремонт на мостовото съоръжение над дерето“, поясни  кметът.  „Третият обект - ул. “Ана Феликсова“ , е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони, много граждани са поставяли въпроса за необходимостта от този ремонт. Затова започваме реконструкция, както и оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между ул. „Ана Феликсова“ и „Петър Алипиев“, обясни кметът.

Той допълни, че това е само началото на мащабната инфраструктурна програма на общината. Продължават ремонтите на ул. „ Мара Тасева“ и бул. „Левски“, предстоят на ул. „ Народни будители“, „Първи май“, бул. „Приморски“, бул. „Цар Освободител“- в частта до Летния театър, от бул. „Осми Приморски полк“ към  „Виница“, на бул.“Съборни“, ул. „Бенковски“.

„Редица са обектите, които ще бъдат обновени през есенно-зимния период. Това неминуемо ще доведе до известни неудобства по отношение на трафика, но съм убеден, че след като приключат ремонтните дейности, резултатът ще е добър“, каза кметът Иван Портних. С цел оптимизиране на трафика по време на ремонтите се предвижда организацията на дейностите да се осъществява на участъци, с минимални затваряния и прекъсвания. При необходимост от временно затваряне на улици, авансово ще се обявява информация за промяна на движението, на спирките, както и възможните обходни маршрути.

Галерия