Ремонтират защитено жилище по "Красива България" 87 340 лева от сумата ще бъдат осигурени от Министерство на труда и социалната политика и 21 835 лева е съфинансирането от общината.

Защитено жилище за хора с умствена изостаналост е построено по проект "Красива България" през 2005 година и е обзаведено със средства от общинския бюджет. То предлага подслон на 7 млади жени, непригодни да водят самостоятелен начин на живот. Персоналът е съставен от 5 души професионалисти, които осигуряват непръкъсната грижа и помощ на настанените девойки.

Със средствата, спечелени тази година, ще се извърши основен ремонт на Защитеното жилище: цялостна подмяна на ВиК и ел. системи, направа на дренаж против влагата, ще се закупи необходимо и липсващо в момента оборудване, цялостно благоустрояване на дворното пространство - ще се направят алея за отдих и градинка за отглеждане на зеленчуци, необходими за провеждането на трудотерапия с настанените лица.

В изпълнението на проекта ще вземат участие общински експерти от дирекция "Социални дейности и трудова заетост", дирекция "Евроинтеграция" и дирекции "Устройство на територията" и "Строителство".

В края на юни бе открито Защитено жилище за млади хора с увреждания в "Меден рудник". Проектът е реализиран от сдружение "Равновесие" в партньорство с община Бургас и е на стойност 230 000 лева.

Той се финансира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Той е с продължителност до 31-ви март 2011-та година.