Движението ще бъде възстановено след приключване на ремонта. Снимка Пресцентър Община Варна

Движението ще бъде възстановено след приключване на ремонта. Снимка Пресцентър Община Варна

През април ще приключат ремонтите на три варненски булеварда. Строителните дейности по булевард "Приморски" и в квартал "Аспарухово" - на булевард "Първи май" и булевард "Мара Тасева", ще приключат през април и движението ще бъде възстановено, съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.
В момента по булевард "Приморски" се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблема с дъждовните води. Втората част на булевард "Приморски" - от кръстовището с улица "Михаил Колони" до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина.
"Активно се работи и по улиците в Аспарухово. В момента се изгражда пешеходен надлез на улица "Мара Тасева" - с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза – на булевард "Народни будители" на сирка "Калин" и на спирката на Варненската морска гимназия. Съоръженията са заложени в спецификацията в проектите, които се разработват в момента за ремонта на булевард "Народни будители", обясни Христо Иванов.
Продължават ремонтните дейности на булевард "Левски" по график, включително и през почивните дни. В момента се изграждат пилотни конструкции, работи се и по мостовите съоръжения на булевард "Владислав" и "Сливница". Локалното платно между тези два булеварда вече е изградено, извършват се довършителни дейности, предстои полагане на асфалт. За пешеходците са предвидени възможности за преминаване чрез мостови съоръжения по бул. "Владислав", Сливница" и „Цар Освободител". Допълнително мостови съоръжения ще има на улица "Прилеп" и на улица "Кракра". Ще бъдат изградени и пешеходни надлези в участъка "Подвис" и "Прилеп", между "Владислав" и "Сливница",  и между "Цар Освободител" и "Сливница".  Ще се ползват и съществуващите подлези по трасето на целия булевард "Левски", които ще бъдат основно ремонтирани.