DSC_8701

DSC_8701

Рено от 1906 г. на парад в Бургас По традиция изложението ще бъде разположено в Приморски парк, на Балюстрадата до културен център "Морско казино" и прилежащите алеи.

Събитието ще се проведе на 5 юли 2014 година, събота, с начален час 10.00, като в него участие ще вземат 100 автомобила и 20 мотоциклета. В тазгодишното издание един от най-отличаващите се експонати е моделът на френското "Рено Де Дион - Бутон" от 1906 година. На Балканите няма друг такъв автомобил, а негов собственик е колекционер от Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, който частично го е реставрирал. Интересно е, че тази кола е изработена на 80 % от дърво, с едноцилиндров двигател, като коженият салон е оригинален. С този модел лек автомобил е спечелено първото в света организирано състезание във Франция.

Любителите на ретро автомобили ще могат да видят още "BMW 850" - спортен модел, част от много къса производствена линия през 80-те години, член на "Клуб 300 ++", което ще рече, че развива над 300 км./ч.

Участие в седми парад-шествие за класически автомобили и мотоциклети ще вземат колекционери от цялата страна и от чужбина: Сърбия, Гърция и Русия.