IARA1

IARA1

Рибари се отплакаха от липса на пощенска кутия

кореспондецията си. Местното сдружение няма кутия и това създава проблеми при общуването с институциите. Морските вълци поставиха въпроса на среща с Николай Иванов - началник на отдел "Рибарство и контрол" в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури - Бургас. В нея участваха и главен инспектор Тодор Иванов и главния директор на главна дирекция "Рибарство и контрол" Тодор Ангелов.

Представителите на бранша поискаха повече информация относно улова на рапани, преместването на централата на ИАРА в Бургас, както и мярката по програма "Рибарство" за даване на лодки за скрап. Рибарите от кв. Крайморие коментираха, че подобна среща с тях досега не е правена и приветстваха инициативата от страна на ИАРА.

"Липсата на пощенска кутия е проблем, който скоро ще бъде разрешен. Рибарите от Крайморие изразиха мнение да се помисли в посока разделяне на два отделни лиценза за улов на миди и рапани. Те споделиха, че са потърпевши от набези на бракониери в района, които остават мрежите им скъсани", коментира Николай Иванов.