Темата на конкурса на РИОСВ е резерват Ропотамо

Темата на конкурса на РИОСВ е резерват Ропотамо

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обявява конкурс за детска рисунка на тема: "В търсене на забележителности в резерват Ропотамо". Поводът е Световния ден на влажните зони, който се отбелязва на 2-ри февруари.

В конкурса могат да участват ученици от I - VII клас, от учебните заведения в общините Айтос, Бургас, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево. Няма ограничение за използваните материали и техника. Проектите да са с минимален формат А4. Могат да се изпратят и снимки на творбите, но с много добра резолюция, в размер не по-мълък от 600 х 600 (px) пиксела. Сюжетът на рисунката трябва да отговаря на темата - "В търсене на забележителности в резерват Ропотамо".

В творбите си, авторите могат да отразят красотата на защитената територия - животът на обитателите й, реката, скални образувания, както и своя личен опит и впечатления от посещението си в резервата.

Конкурсните творби могат да се изпращат по пощата на адрес: град Бургас 8000, к-с "Лазур", ул. "Перущица" № 67, ет. 1, РИОСВ-Бургас, а снимките на проектите по е-поща: [email protected]

Творбите трябва да бъдат придружени от следната информация - трите имена на автора, възраст, учебно заведение/школа, телефон и адрес за кореспонденция.

Крайният срок за предаване/изпращане на творбите е 6-ти февруари 2022 година, неделя, включително. Конкурсните творби ще бъдат класирани от експерти на РИОСВ - Бургас. Резултатите ще бъдат обявени на 11-ти февруари 2022 година. Победителите ще бъдат отличени с предметни награди.

При участие в конкурса, кандидатите приемат условието, че проектите им ще бъдат използвани при подготовката на информационни материали. Всички проекти ще бъдат публикувани на интернет страниците на РИОСВ-Бургас, а победителите ще красят корицата на фейсбук страницата на инспекцията.