Спектакълът е най-играното представление на трупата. Снимки Дюн

Спектакълът е най-играното представление на трупата. Снимки Дюн

"Ритуали на душата" е селектиран за участие в три фестивала. Ритуалите са преживяване, което отива отвъд представлението. Тази хореографска работа е създадена в търсене и чрез работа на Духа. Нейният текст е изграден с намерението да бъде практика за участващите и наблюдаващите, пространство за енергията на прошката, любовта и благодарността.

Спектакълът е създаден от в симбиоза между хореограф и танцьори от Танцова компания "Дюн". До момента е представен над 20 пъти в София, Варна, Смолян, Габрово и Бургас, както и в програмата на фестивалите "АКТ", "Фестивал на авторския театър" и "Танцови маршрути". Предстои участието му в програмата на международните "Антистатик" - София и "Черната кутия"- Пловдив, както и "Контакт+" в Кишинев, Молдова.

Съществуването на независима танцова продукция в България е особено трудно. Танцовите трупи в страната реализират продукциите си благодарение на целеви субсидии на културни инстиуции като Национален фонд “Култура” и Министерство на културата, а съотношението между разходите за артистична продукция и възможните приходи е абсолютно неравностойно.

Танцова компания “Дюн” има над 30 годишна артистична история. Спектакълът "Ритуали на душата" е най-играното представление на трупата. То ще има своето бургаско представление отново на 19-ти април от 19.00 ч. в Културен дом на НХК.

Галерия